Potpišite peticiju za očuvanje Dunava! | WWF

Potpišite peticiju za očuvanje Dunava!

Posted on 23 February 2012
Amazon of Europe petition
Amazon of Europe petition
© WWF
Da još jedna rijeka ne izgubi bitku pred velikim "razvojnim projektom" na uštrb zaštite prirode, ekoturizma, održivog razvoja..., WWF s lokalnim i međunarodnim partnerima pokreče peticiju za očuvanje srca Europske Amazone. Peticija je pućena Mireli Holy, ministrici zaštite okoliša i prirode RH, a potpise ćemo joj uručiti 22. ožujka 2012., na Svjetski dan voda.

„Kopački rit” jedinstveno je „prirodno svetište“ u Hrvatskoj. Najvrjednijem i najočuvanijem poplavnom sustavu Dunava duž 2850 kilometara toka prijeti uništenje.
Projek za sveobuhvatno kanaliziranje i regulaciju, odnosno denaturaliziranje ove jedinstvene regije, trenutačno je stavljen na javnu procjenu, s krajnjim rokom za formalni prigovor od samo nekoliko tjedana. Konačna odluka bit će zasnovana na temelju rezultata studije utjecaja na okoliš.

Sudbina i budućnost baštine Dunava u Hrvatskoj uvelike ovisi o utjecaju učinkovite lokalne, ali i međunarodne intervencije! Odluka će k tome poslužiti i kao primjer svima ostalima, dobar ili loš: Srbija također provodi slične projekte duž Dunava, samim time bit će još važnije osigurati interes za zaštitu prirode.

Obavežite se, poduprite naš cilj i potpišite peticiju za ministricu zaštite okoliša i prirode RH. 
Kratki formular peticije možete pronaći na stranici www.amazon-of-europe.com, a tekst peticije možete pronaći uz ovu vijest!

Hvala na pomoći!
Amazon of Europe petition
Amazon of Europe petition
© WWF Enlarge

Download

Kopački rit
© Mario Romulic Enlarge