Međunarodna konferencija Parkovi Dinarskog luka | WWF

Međunarodna konferencija Parkovi Dinarskog luka

Posted on 15 November 2012
Parkovi Dinarskog luka
© WWF
WWF Mediteranski program organizira konferenciju za osobe koje su zaposlene u zaštićenim područjima, posebice u parkovima prirode i u nacionalnim parkovima regije dinarskog luka. Petodnevna konferencija počinje 19. studenog, a dio je regionalnog projekta "Parkovi Dinarskog luka" koji uključuje osam zemalja regije: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Kosovo*, Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju. Projekt je započeo u siječnju 2012. godine. U razdoblju od tri godine trajanja, ima za cilj stvoriti mrežu zaštićenih područja, održati i ojačati političku volju za regionalnom komunikacijom te unaprijediti i ustaliti suradnju među zemljama dinarskog luka.


Glavni ciljevi projekta su stvaranje vitalne, aktivne regijske mreže agencija i djelatnika odgovornih za upravljanje zaštićenim područjima, izgradnja kapaciteta u zaštićenim područjima te izgradnja brenda Parkovi Dinaridi, koji će biti prepoznat kako u regiji tako i u Europi, pa čak i svijetu. WWF je započeo edukaciju djelatnika zaštićenih područja o sljedećim temama: klimatske promjene, vrijednosti i dobrobiti zaštićenih područja, održivi turizam i zaštićena područja u kontekstu Europske unije.

Glavne teme konferencije su:
- dobrobit zaštićenih područja,
- održivi turizam,
- klimatske promjene,
- zaštićena područja u kontekstu Europske unije.

Osim glavnih govornika, sudionici konferencije imat će priliku poslušati dobitnicu Nobelove nagrade, gđu. Lučku Kajfež Bogataj, koja će održati prezentaciju na temu klimatskih promjena i njihovog utjecaja na zaštićena područja, prirodu i okoliš.
G. Nigel Dudley održat će predavanje o vrijednostima i dobrobitima
zaštićenih područja za regiju, dok će gđa. Erika Stanciu podijeliti sa sudionicima svoje znanje o zaštićenim područjima u kontekstu Europske unije.


Više informacija o prijavi i detaljan program možete dobiti od projektnog menadžera Leona Kebea,
lkebe@wwfmedpo.org 
Parkovi Dinarskog luka
© WWF Enlarge