Ana Bučević postala ambasadoricom WWF-a | WWF

Ana Bučević postala ambasadoricom WWF-a

Posted on 20 March 2017
Ana Bučević postala ambasadorica WWF-a
Ana Bučević postala ambasadorica WWF-a
© WWF Adria
Poznata regionalna motivacijska govornica i spisateljica podupire svjetsku organizaciju za zaštitu prirode u misiji izgradnje budućnosti u kojoj ljudi žive u harmoniji s prirodom
 
ZAGREB – WWF Adria slijedi primjer ostalih ureda ove svjetske organizacije za zaštitu prirode pa će odsad u uglednom društvu koje između ostalih čine glumci Leonardo DiCaprio i Jared Letto, tenisač Andy Murray i top model Miranda Kerr biti i poznata regionalna motivacijska govornica i spisateljica Ana Bučević.
 
„Drago nam je da je Ana pristala na naš poziv da postane WWF-ovom ambasadoricom jer imamo zajedničku viziju da želimo izgraditi pozitivnu budućnost svojim utjecajem na planet! Djelujmo sada da bi nam bilo bolje sutra, ostavimo ovaj svijet boljim nego što smo ga zatekli. WWF je organizacija koja stavlja fokus na rješenja i na prevenciju da do problema niti ne dođe, a takva je i Ana“, kaže direktor WWF Adrije Martin Šolar.
 
WWF sav svoj rad temelji na dokazanim činjenicama, studijama i istraživanjima. Međutim, poruka i poziv na promjene u našem ponašanju treba doći sa svih strana i utoliko je rad s ambasadorima vrlo važna grana rada ove organizacije. Putem poznatih osoba nastojimo prenijeti poruke važne za zaštitu prirode i opstanak našeg planeta te pojedincima približiti kako uz svakodnevne navike poput recikliranja, štednje energije ili odabirom održivih prehrambenih  proizvoda možemo napraviti značajnu promjenu.
 
Prihvaćajući se uloge ambasadorice u WWF-u, Ana Bučević ističe: „Prije mnogo godina pročitala sam citat koji me se jako dojmio, a glasio je: 'Nije problem u onima koji rade nešto loše, već u onima koji to gledaju, a ništa ne poduzimaju!'. Vjerujem da je ta spoznaja uvelike utjecala na moj put. Netko sam kome je fokus na rješenjima, a ne na problemima. Bavim se uzrokom, a ne posljedicama. Ambasadorstvo u ovakvoj svjetskoj humanitarnoj organizaciji za mene je osim velike časti i logičan slijed mog puta. Dati svoj doprinos prirodi i životinjama, te postići harmoniju svih živih bića na ovoj planeti, svijet je o kakvom maštam i kakav kreiram svojom vjerom, radom i angažmanom. Ovaj svijet i jest zamišljen kao raj, na nama je da ga održimo takvim“.
 
Ana Bučević pridružila se WWF-ovim ambasadorima u regiji: stand up komičarki Marini Orsag, olimpijki Sari Kolak, šefici kuhinje hotela Esplanade Ani Grgić i košarkaškom klubu Cedevita. 
Ana Bučević postala ambasadorica WWF-a
Ana Bučević postala ambasadorica WWF-a
© WWF Adria Enlarge
Ana u posjeti ureda WWF Adrije
Ana u posjeti ureda WWF Adrije
© WWF Adria Enlarge