Zemlja od koje živimo | WWF

NAŠ POLJOPRIVREDNI SUSTAV JE LOŠ. DJELUJ ODMAH!

©: Pixabay

Europska komisija je pokrenula javnu raspravu o budućnosti našeg sustava uzgoja i proizvodnje hrane, u kojem mogu sudjelovati svi građani. To je jedinstvena prilika da se napokon promijeni Zajednička poljoprivredna politika EU.

Living Land

Inicijativi WWF-a pridružili su se brojni napredni poljoprivrednici, poduzeća i nevladine organizacije iz različitih sektora!
 
Trebamo desetke tisuća Europljana da od Komisije zatraže zaštitu naše prirode i naših poljoprivrednika, umjesto da slijedi interese bogate agro-industrije.
 
Podignite svoj glas za zemlju od koje živimo! Saznajte više!

 

Nema poljoprivrede bez prirode. Međutim, industrijska poljoprivreda je glavni uzrok gubitka biološke raznolikosti, uzrokujući zagađenje zraka i vode, kao i degradaciju tla.
 
Želimo bolju poljoprivredu koja štiti europsku prirodu i klimu

Na Zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP) troši se gotovo polovina europskog proračuna. Ipak, većina malih i srednjih poljoprivrednika ostala je bez radnih mjesta. Zašto? Zato što većinu proračuna ZPP dobije 20% najbogatijih poljoprivrednih poduzeća.
 
Trebamo pravedniji sustav!

Ono smo što jedemo: naše zdravlje je usko povezano s raznolikošću i kvalitetom hrane koju jedemo. No, većina hrane koja završava u našim tanjurima poprskana je sa štetnim pesticidima i potpuno je bez okusa.
 
Želimo dobru hranu koja ima prirodan okus!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

POSLJEDNJE VIJESTI

136 110
Greenhouse Gases

Plan Europske Komisije za čistu energiju još uvijek previše prljav

Europska komisija nije uspjela pokazati hrabarost i vodstva na području obnovljivih izvora energije i odgovoriti na izazove Pariškog klimatskog ...

30 Nov 2016 Read more »
136 110
Wild Wonders of Europe

WWF očekuje konkretne akcije nakon završetka rasprave o prirodi ministara EU

WWF welcomes the European Council conclusions adopted today on the 2015. Mid-Term Review of the EU Biodiversity Strategy highlighting the need for ...

16 Dec 2015 Read more »