WWF i Dinarica traže konzultanta za izradu „Sveobuhvatne analize stanja procjene utjecaja na okoliš i strateške procjene utjecaja na okoliš“ | WWF

WWF i Dinarica traže konzultanta za izradu „Sveobuhvatne analize stanja procjene utjecaja na okoliš i strateške procjene utjecaja na okoliš“

Posted on 25 July 2016
Logo of the CO-SEED project
© CO-SEED
MOSTAR - WWF Adria i Dinarica u okviru projekta CO-SEED – „Civilno društvo zagovara ekološki prihvatljiv društveno – ekonomski razvoj“  traže konzultanta za pružanje usluga izrade „Sveobuhvatne analize stanja procjene uticaja na oklinu i strateške procjene na okolinu“.

Cilj projekta CO-SEED je da organizacije civilnog društva u pet zemalja budu angažovane kao ravnopravni akteri sa organima vlasti i profesionalnim kompanijama u nacionalnim procesima primjene propisa i donošenja odluka u vezi procjene uticaja na okolinu i strateške procjene uticaja na okolinu, uz istovremeno povećanje medijske pažnje za ovu temu.

CO-SEED projekt financira Evropska unija, u okviru  Programa za civilno društvo i medije Evropske unije 2014-2015. „Podrška regionalnim tematskim mrežama organizacija civilnog društva“. Ovaj projekat se realizuje u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Turske.

Za pripremu analize za Bosnu i Hercegovinu angažuje se spoljni stručni saradnik (konzultant), koji će analizirati stanje propisa i implementacije postupaka procjene uticaja na okolinu i strateške procjene uticaja na okolinu  u Bosni i Hercegovini  (procjenu uticaja na okolinu i stratešku procjenu uticaja na okolinu, pravo na pristup informacijama, učešće javnosti u postupcima EIA i SEA, po zakonima koji regulišu datu oblast i drugim propisima, prekograničnu saradnju, mehanizme implementacije itd.) i uporediti stanje u zemlji sa zahtjevima EU i najboljim međunarodnim praksama.

Za dodatne informacije i preuzimanje radnog zadatka molimo vas obratite pažnju na dokument dostupan za preuzimanje, na desnoj strani ove web stranice.  
Logo of the CO-SEED project
© CO-SEED Enlarge